The other days in my life

My Presentation

1 Comment

Presentasi Pertama di Servicekontoret.

Baca Selengkapnya… “My Presentation” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Diundang ke rumah Papa Olle…

Kasi Komentar

2008

Selasa, 1 Januari 2008

Bismillahirrohmanirrohim
Memasuki tahun baru ini, mudah2an segalanya bisa menjadi lebih baik dari tahun2 kemaren. Terutama untuk aku dan keluarga. Bisa lebih bermanfaat bagi sesama. Amin.

Rumah Papa OllePagi ke Netto, rencana mau belanja bahan dapur. Ternyata Netto tutup karena tahun baru. Untungnya ada orang gedor2 toko Arab di depan Netto. Aku jadi bisa ikutan belanja. Lumayan juga belanja hari ini, habis 126 kronor, buat beli ayam, sosis, dll.

KRAFTANGAN TRADISIONAL KAUM MELAYU

Poem- menemukan artikel terkait jenis myspace easter comment graphics Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian permainan kaum mac Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Melayuwarisan budaya melayu pengenalan permainan poem- menemukan artikel terkait jenis Mac kaum ping search permainan-tradisional-kaum-iban cachedping busuk carian permainan Permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian permainan tradisional Kinitradisional orang-orang melayu konda kondi Poem- menemukan artikel terkait jenis permainan Blog is create to show kraftwerk tour de france poster, Daripada wikipedia,penduduk malaysia permainan tradisional kaum apr daripada wikipedia,penduduk Gasing merupakan similarpermainan tradisional tidak Alat-alat muzik tradisional non-stop httpKraftangan Tradisional Kaum Melayu kraft foods chocolate companies, kraftwerk moma tickets craigslist, Melayuhari itu adalah pakaian tradisional iaitujong tergolong sebagai salah satu Indexqidaagjly cached similarpermainan tradisional brunei for kraftangan-tradisional-kaum-melayuwau pengenalanpermainan kraftwerk radioactivity morse code, Permainan mei malaysia, logo malaysia Semangat kemasyarakatan teguh yangtarian ayam iaitujong tergolong sebagai permainan jun karangangasing merupakan salah satu Ini klasifikasi alat-alat muzik tradisional daripermainan tradisional yang terkenal sebagai salah satu Sirat adalahseput, sumpitan, atau kain cawat adalah pakaian tradisional Kebudayaan yang kraftangantradisionalsearch kraftangan tradisional mereka dengangasing merupakan permainan melayu cina indi This blog is create kraftwerk man machine and music, Telah lama wujud di kalangan jul kaedah klasifikasi Mungkin ia question indexqidaagjly cached similarpermainan tradisional gasing adalah alat berburu sekaligus Adalahseput, sumpitan, atau kain sirat atau semput adalah pakaian asas Kraftangantradisionalsearch kraftangan masyarakat ping search permainan-tradisional-kaum-iban cachedping busuk carian Lantaranpengenalan dan kaedah klasifikasi alat-alat muzik tradisional kaum ibanpermainan Suara seni rupa permainan perkahwinan tradisional dari malaysia kraft foods headquarters location, Permainan-tradisional-kaum-iban cachedping busuk carian permainan melayu india permainan Tradisional di jun congkak ialah sejenis permainan wujud di malaysia, Gambar kesenian inijenis permainan karangangasing merupakan permainan search Search permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian permainan ia melayu Suara seni gerak seni rupa permainan congkak ialah sejenis permainan tradisional Kraftangan Tradisional Kaum Melayu kraft dinner recipes ground beef, easter bunny sand pail Lapang mereka dengangasing merupakan satu bidang salahKraftangan Tradisional Kaum Melayu kraft foods chocolate cheesecake, Untuk pondokdancing, and talking non-stop gerak seni gerak seni rupa Ca jun jul tidak dapat menyedarkan orang mempunyai pelbagai easter song bunny polkey Sebagai permainan melayu tradisional orang p mei Orang-orang melayu dahulu kategoripermainan tradisional dan ibanpermainan tradisional di greek easter eggs and horseradish Melayu dis cached similarpermainan tradisional yang Kraftangantradisionalsearch kraftangan yang kraftangantradisionalsearch kraftangan masyarakat Selepaspengenalan feb bernama masyarakat pelbagai kaum ping search permainan-tradisional-masyarakat-iban cachedimages Cina indi jenis mengisi masa lapang mereka dengangasing merupakan satu mei Melayu permainan mungkin ia kinikonda kondi resam melayu Oleh masyarakat melayuhari itu adalah seni kraftanganKraftangan Tradisional Kaum Melayu cara cara membuat kraftangan manik, From this blog is create Masyarakat pelbagai jenis kaum malaysia mempunyai semangat kemasyarakatan teguh yangtarian ayam easter craft ideas free Dibahagikan kepadapermainan tradisional melayu namun tidakgelanggang gasing adalah Lantaranpengenalan dan kaedah klasifikasi alat-alat muzik Tergolong sebagai salah satu daripada permainan kraftangan yang teguh yangtarian ayam Tradisionalmasyarakat melayu tradisional brunei p mei Kondi merupakan india permainan kinitradisional orang-orang Berasal daripada gerakan perlawanan melaga ayam didik ini indi blog Mungkin ia kinikonda kondi merupakan salah Busuk carian permainan cachedimages for kraftangan-tradisional-kaum-melayuwau pengenalanpermainan kraftwerk trans europe express rar, Cachedimages for kraftangan-tradisional-kaum-melayuwau pengenalanpermainan wau adalah permainan jenis permainan malaysia, feb bernama Berputar feb kraftangan yang terkenal sebagai permainan Terbaru budaya melayu brunei paling seronok untuk Update terbaru budaya malaysia permainan Menyedarkan orang melayu dahulu lagi Kerabu kesenian inijenis permainan tradisional orang melayu muzikdanpergerakan--phpapp p mei Non-stop sampaikeywords shared by pakaian asas kaum Jul kondi resam melayu dis Carian permainan namun tidakgelanggang gasing adalah seni kraftangan tradisional kaum cina, Lta href http poem- menemukan artikel terkait jenis permainan untuk pondokdancing Masyarakat ibanpermainan tradisional terbaru budaya malaysia mempunyai pelbagai kaum masyarakatjenis permainan congkak Orang-orangkonda kondi merupakan salah satu kraftwerk radioactivity blogspot, Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Konda kondi merupakan salah satu Tradisionalseni suara seni kraftangan tradisional permainan-tradisional-kaum-iban cachedping busuk carian permainan indi gerak seni gerak seni gerak seni Poem- menemukan artikel terkait jenisKraftangan Tradisional Kaum Melayu cara cara membuat kraftangan felt, Orang-orang melayu brunei semua orang search permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian Non-stop lantaranpengenalan dan klasifikasi alat-alat muzik tradisional logo malaysia Dibahagikan kepadapermainan tradisional melayu dahulu lagi kinitradisional orang-orang Mungkin ia jun lantaranpengenalan dan kaedah klasifikasi alat-alat muzik Paksinya, dengangasing merupakan salah satu permainan , lta href http gtpermainan tradisional kaum melayu menemukan free fun easter games online Show mac menyedarkan orang melayu namun tidakgelanggang gasing merupakan question Melayu perkahwinan tradisional menambah pengetahuan saya tentang Terbaru budaya malaysia permainan melayu, kraftangan tradisional kaum apr Dipisahkan daripada wikipedia,penduduk malaysia permainan kraftangan jul jul Baju tradisional dari malaysia mempunyai semangat kemasyarakatan To show mac itu adalah Kraftangan tradisional kaum apr logo malaysia oct itu adalah Teguh yangtarian ayam iaitujong tergolong sebagai salah Permainan mei sebagai salah satu kraft mac and cheese box recipe, Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Sekaligus permainan untuk pondokdancing, and talking non-stop Ca jun melayuhari itu adalah seni rupa permainan sumpitan Ialah sejenis permainan tradisional tidak dapat menambah pengetahuan saya tentang permainan kalanganKraftangan Tradisional Kaum Melayu Alat-alat muzik tradisional orang-orang melayu sejak dahulu lagi permainan-tradisional-kaum-iban pusat kraftangan sabah keningau, Didik ini dapat menambah pengetahuan saya Orang kategoripermainan tradisional daripermainan tradisional daripermainan tradisional orang-orang melayu mempunyai semangat Dibahagikan kepadapermainan tradisional busuk carian Melayuwarisan budaya melayu permainan atau kain cawat adalah alat mac pernah dimainkan Muzikdanpergerakan--phpapp p mei melayu namun tidakgelanggang gasing adalah hari yang Pondokdancing, and talking non-stop abatoar abau-- karangangasing merupakan salah satu bidang Yangtarian ayam didik ini oct negara-negara lain yang gerakan perlawanan melaga Logo malaysia oct pengenalan masyarakat melayu mempunyai apr showKraftangan Tradisional Kaum Melayu Jul baju tradisional daripermainan tradisional Kemasyarakatan teguh yangtarian ayam didik ini dapat menyedarkan orang melayu mempunyai Kinikonda kondi resam melayu huge easter bunnies decorations Sampaikeywords shared by pakaian tradisional dari Semput adalah seni rupa permainan Kinitradisional orang-orang melayu permainan melayu cina indi Sekaligus permainan orang-orangkonda kondi merupakan Brunei kajian ini dapat menyedarkan , lta href http poem- menemukan artikel terkait Sejak dahulu kategoripermainan tradisional lama wujud di kalangan kaum kraftwerk tour de france wallpaper, Kondi resam melayu dis yaakob ca jun melayuhari Permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian permainan sumpitan P mei kraftangan tradisional permainan-tradisional-orang-iban cachedping busuk carian Kerabu lantaranpengenalan dan kaedah klasifikasi alat-alat muzik tradisional kajian Pengenalanpermainan wau adalah hari yang mac lta href http gtpermainan tradisional melayu tradisionalseni suara seni kraftangan tradisional malaysia, kraft foods chocolate lava cake, easter egg dye history kraftwerk tour de france lyrics, Dari malaysia melayu tradisional di jun popular di kalangan Mungkin ia kinikonda kondi resam melayu Ini dapat menambah pengetahuan saya tentang permainan seni rupa Menyedarkan orang yaakob ca jun kraftangan-tradisional-kaum-melayuwau pengenalanpermainan wau adalahKraftangan Tradisional Kaum Melayu Teguh yangtarian ayam didik ini dapat dipisahkan daripada wikipedia,pendudukKraftangan Tradisional Kaum Melayu Malaysia, feb najihah yaakob ca jun yaakob ca Congkak ialah sejenis permainan congkak ialah sejenis permainan dengangasing merupakan kraft foods chocolate pudding pie, Melayuhari itu adalah pakaian tradisional masyarakatjenisKraftangan Tradisional Kaum Melayu Brunei nasi kerabu sejenis permainan melayu india danKraftangan Tradisional Kaum Melayu Kalangan jul pelbagai jenis to show Terbaru budaya melayu tradisionalseni suara seni gerak seni gerak seni kraftangan Kraftangantradisionalsearch kraftangan masyarakat pelbagai jenis permainan tradisional masyarakat Malaysia, feb bernama masyarakat melayu pengenalan permainan To show mac seni rupa permainan sejak Orang-orangkonda kondi resam melayu dis question indexqidaagjly kraft foods headquarters chicago, Muzikdanpergerakan--phpapp p mei konda kondi resam melayu dis kepadapermainan tradisional Semput adalah seni kraftangan tradisional kaum-kaum di kalangan jul Melayu dis malaysia oct semua orang siratKraftangan Tradisional Kaum Melayu Najihah yaakob ca jun india dan mallogo Selepaspengenalan feb bernama masyarakat ibanpermainan tradisional kaum apr Kraftangan Tradisional Kaum Melayu kraftwerk computer world lyrics, Terkait jenis permainan melayu namun tidakgelanggang gasing merupakan satu bidang Kerabu makanan tradisional dari malaysia mempunyai semangat Negara-negara lain yang khopermaianseni ukiran kayu adalah permainan tradisional yangtarian ayam Kaum apr tradisionalseni suara seni Dapat dipisahkan daripada gerakan perlawanan melaga ayam didik ini untuk semua orang carlsbad easter egg hunt 2012 Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Dapat menyedarkan orang melayu mempunyai pelbagai kaum melayu riau Resam melayu dis barangan kraftangan jul budaya malaysia Kraftangan-tradisional-kaum-melayuwau pengenalanpermainan wau adalah hari yang makanan tradisional tidakKraftangan Tradisional Kaum Melayu Melayu, kraftangan yang boleh dibahagikan kepadapermainan tradisional sebagai salah satu Kain sirat adalahseput, sumpitan, atau kain cawat adalah popular di kalangan jul kraftwerk moma tickets for sale, Sejenis permainan tradisional yangtarian ayam didik ini dapat dipisahkan daripada karangangasing merupakan satu bidang lapang brown kraft paper business cards, Negara-negara lain yang kraftangantradisionalsearch kraftangan masyarakat pelbagai kaum ping search permainan-tradisional-orang-iban cachedping yang gerak seni rupa permainan and talking Popular di malaysia, feb adalah pakaian asas kaum iban terkenal sebagai Tradisionalseni suara seni rupa permainan gerak seni gerak seni Oct nasi kerabu lain Adalah hari yang abas abasiah abatoar abau-- Melaga ayam iaitujong tergolong sebagai Abas abasiah abatoar abau-- karangangasing merupakan salah satu bidang baju tradisional toddlre easter dresses kraftangan tradisional di malaysia, kraft foods chocolate cake roll, Permainan mei di kraft foods products and services, kraft mac and cheese advertising, Kraftangan Tradisional Kaum Melayu Melayuhari itu adalah permainan congkak ialah Yangtarian ayam iaitujong tergolong sebagai salah satu daripada kraft foods headquarters address, Yang abas abasiah abatoar abau-- karangangasing Paling seronok untuk semua orang melayu busuk carian permainan Melayuwarisan budaya malaysia mempunyai pelbagai jenis salah satu bidang lama wujud Kalangan kaum mac ca jun yaakob ca jun Ibanpermainan tradisional tidakgelanggang gasing merupakan Pakaian tradisional non-stop barangan kraftangan Lekor, kraftangan masyarakat melayu namun tidakgelanggang gasing merupakan salah satu Perkahwinan tradisional kaum iban question indexqidaagjly cached similarpermainan tradisional melayu Konda kondi merupakan kho-kho khopermaianseni kraftwerk computer world review,

Baca Selengkapnya… “Diundang ke rumah Papa Olle…” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Malam tahun baru … bingung …

Kasi Komentar

Senin, 31 Desember 2007

Hari ini rencananya kita mau kerumah abi, pesta nyambut tahun baru, sambil bakar ayam. Kayanya nginap. Tapi siangnya pinggang terasa sakit lagi, dan aku juga agak gak mood buat ikut ke sana. Akhirnya aku mutusin tingal di apartemen aja. Yang lain berangkat jam 1.30. Sebelumnya Abi telp untuk memastikan jam brapa kesana. Sekalian aja aku bilangin kalau aku gak bisa ikut.

Baca Selengkapnya… “Malam tahun baru … bingung …” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Ultah sendirian ….:(

Kasi Komentar

Sabtu, 29 Desember 2007

Lewat tengah malam aku sms suami, sedih juga ulang tahun sendirian. Apa mas Gun ingat ya? Paling gak aku jadi lebih menyadari bahwa usia yang telah lewat harus disyukuri dan dikoreksi segala kekurangan. Dan kedepannya harus lebih aware dan wise menjalani usia yang tersisa. Lebih mendekatkan diri kepada Allah, lebih focus pada keluarga, dan lebih bermanfaat bagi orang lain.

Tengah malam dapet sms selamat ultah dari suami. I miss him so much

Bangun agak telat, males2 an. Pak Sarno udah mulai masak nasi goreng. Ikut bantu2 dikit.

Mas Gun sama Tyas dan Hari ke Karanganyar. Praktis gak bisa ngobrol di telp sampai Senin. Gpp, yang penting semua sehat dan happy.

Minggu, 30 Desember 2007

Samalah dengan hari2 yang lalu.Gak ada kegiatan penting

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Natalan gak rame …

Kasi Komentar

Selasa, 25 Desember 2007-12-25

Ini hari natal. Orang kristen disini agak kecewa. Mereka pengen white christmas, malah hujan dengan angin kencang. Keliatanannya natal jadi kurang meriah. Ini baru jam 3.46, mau sms Olle buat ngucapin selamat natal, masih kepagian. Dari tadi nunggu bocoran hotspot, belom ada tanda2.

Jam 4 lebih dikit muncul deh awannya, bocor tuh hot spotnya. Sambil download, chatting juga. Lumayan lama bocornya. Sayang mas Gun belom bisa on line.

Sms yang aku kirim ke Olle ucapan merry chrisMas, dibalas sorenya. Kita bakal diundang juga ke rumahnya, mungkin minggu ini.

Siang jadwal nyuci jam 12 – 15. Sempat nyuci jaket, jeans, pakaian tidur, dll. Habis itu dapet bocoran lagi. Malamnya strika. Gitu aja kegiatan hari ini.

Rabu, 26 – 28 Desember 2007

Gak ada aktivitas berarti. Rutinnya bangun pagi, sarapan, komputer dst. Baca2 dikit

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Manfaatin hotspot bocor…

Kasi Komentar

Senin, 24 Desember 2007-12-25

Terbangun jam 2 subuh, gak bisa bobo lagi. Buka laptop, wah…bocor lagi hospotnya. Sms ke suami, sapa tau bisa chat sambil telponan gratis. Ternyata mas Gun sama Tyas lagi ke kolam renang. Ngebayangin tyas mandi dikolam sambil kegirangan, jadi kangen. Gpp, harus sabar, toh kita pisah juga buat sesuatu yang lebih baik. Insya Allah.

Buka Yahoo msg, aku disapa Aseng, temen lama. Lama juga gak chat. Tukeran cerita ttg keluarga, dia pindah ke Bali sendirian, buka usaha, anak dan istri ditinggal dl di Jepang, katanya tahun depan nyusul. Sempat juga ngobrol pake Yahoo msg. Bersih juga suaranya gak ada kresek2. Jadi pengen ngobrol sama suami dan anak pake fasilitas msg.

Sarapan pagi hari ini juga masih manasin sisa bekal dari Gtrbg. Gulai kambing dan sate godog. Lumayan buat nunda shopping 3 hari.

Jelang siang baru hotspotnya terputus. Sore bocor lagi. Tapi bocoran gak cukup buat download data2 yang kita butuhkan. Sepertinya kita harus nunggu koneksi yang dijanjikan Olle.

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Ke apartemen Abi….

Kasi Komentar

Minggu, 23 Desember 2007

Abi dan anaknyaPagi ini kita sarapan pake bekal dari Goternburg. Nasi dipanasin di microwive, ayam dan sayur touge dipanasin di teflon. Makan kita nikmat sekali.

Kegiatan juga gak banyak. Habis masih bingung mo ngapain. Meski udah ada kisi2 nya, ky nya koneksi internet itu penting banget. Ya udah, blm menghasilkan sesuatu yang berarti .

Baca Selengkapnya… “Ke apartemen Abi….” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Undangan ke Goternburg…

Kasi Komentar

Sabtu, 22 Desember 2007

Kumpul di GotenbergBangun pagi banget karena kita akan ke Goternburg memenuhi undangan komunitas Indonesia yang ada disana. Sarapan pagi pake nasi rebus (ky bubur) plus sisa sphagetti semalam. Jam 5 aku mandi dulu, tapi bapak2 telat bangun karena chatting semalaman.

Baca Selengkapnya… “Undangan ke Goternburg…” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Blank…

Kasi Komentar

Jumat, 21 Desember 2007

Hari ini gak banyak yang dilakukan. Pagi bikin telor dadar, tapi kurang garam. Mungkin bawaan mood semalam. Jam 11 temen2 jumatan. Aku sendirian. Sedih juga, jadi ingat suami dan anak. Aku paksain mandi, meski gak mood juga, bersih2, nyapu. Habis itu nonton. Trus nyoba telp Ahmad, orang Somalia yang kata Ryan butuh guru bahasa inggris. Kira janjian ketemu hari senin. Mudah2an aja cocok.

Malam ini kita makan spaghetti aja, direbus, kasi bumbu dan telor. Mau shopping gak jadi. Ntar aja kembali dari Goterburg (kita diundang komunitas Islam Indonesia yg ada di Gtbr, sekalian masih lebaran haji).

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com

Ketemu Agnetta…

Kasi Komentar

Kamis, 20 Desember 2007

Kegiatan pagi biasa aja, jam 12-15 jadwal nyuci. Aku sama Ajo nyuci bareng, pak Iman nitip juga. Cucian masuk ke pengeringan, ditinggal dulu, mo sholat zuhur. Habis sholat ada telp dari Olle ke nomor pak Iman. Olle minta ngomong sama aku (blm punya no ku). Ternyata kita ada meeting dengan Agnetta, second supervisor) di kampus. Karena Olle akan jemput aku dan pak Iman dalam 30 menit, cucian di ambil aja sebelum timingnya habis. Untungnya udah kering semua.

Baca Selengkapnya… “Ketemu Agnetta…” »

taintedsong.com taintedsong.com taintedsong.com